onsdag 19 augusti 2009

Utmaning 231 - Att skapa en trend.


Hon var ung och var ny på jobbet. Det var viktigt att se bra ut och att göra bra ifrån sig. Men det hade gått en maska på strumpan. Det sista paret och hon hade ont om pengar. Skulle hon vara tvungen att springa iväg på lunchen för att köpa nya strumpor. Hela hennes tankeverksamhet var fokuserad på denna maska.
- Hur kunde hon vara så klumpig, tänkte hon.
- Det är väl inte hela världen, tyckte en äldre arbetskamrat. Skulle du kunna…..? och så fortsatte instruktionen till nya arbetsuppgifter.
Det enda hon kunde tänka på var vad cheferna skulle säga, eller kanske ännu värre. Vad skulle de tänka om henne? Hon hade det inpräntat i hela sin varelse att vara hel och ren. Skulle man vara fin så fick man gardera sig. Hur många gånger hade hon inte fått tips om att ta med ett extra par strumpor ifall det händer en olycka. Olyckor var det enda kom hon på, brukade hända henne.
- Nu får du lugna ner dig, sa hennes arbetskamrat. Det är ingen fara. Hur många tror du bryr sig om att du har en maska på strumpan, va? Är det någon som tittar på dina ben så är det inte för att du har en maska på strumpan utan för att de tittar på dina ben och då behöver du vara orolig!
- Min mamma sa alltid att om du har något trasigt eller något som är fel, gå fort och le så är det ingen som ser. De tittar på dig, inte på det felaktiga.
- Ha, ha, skrattade hon. Det ska bli min melodi.
Hon blev lugn och insåg att hennes reaktion var så överdriven. Men hennes osäkerhet hade fått henne att fullkomligt tappa perspektivet. För vem skulle vara så intresserad av just henne och leta alla möjliga fel? Ingen, naturligtvis. Alla var ju upptagna med sig själva och det enda man brydde sig om var om man skötte jobbet. De skulle få säga. Ja, hon ja, hon hade ofta trasiga strumpor, men hon gjorde ett bra jobb. Hon sa till sig själv:
- Kanske jag skapar en ny trend! I alla fall i min egen lilla värld.

1 kommentar:

  1. Måste vara jobbigt att haka upp sig så på detaljer. Tur ändå att hon hade folk runtomkring sig som kom med lite goda råd. Det är ju en annan trend annars, att folk inte vågar säga till om de ser något som egentligen borde uppmärksammas.

    SvaraRadera